Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Τεχνικό Γραφείο Κηπουρικής - 6973024708 - Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική. Κων/νος Μησιάλης MSc Δασοπόνος - Κηποτέχνης.

Το Τεχνικό Γραφείο Κηπουρικής παρέχει μια σειρά υπηρεσιών για τον κήπο την βεράντα και την επιχείρηση. Το ειδικευμένο συνεργείο αν...

3 βήματα για μια πράσινη βεράντα

Οι κηπουροί περνάμε το μεγαλύτερο μέρος στην κηποτεχνία ποτίζοντας, βγάζοντας τα ζιζάνια και βλέποντας νεαρά φυτά μεγαλώνουν. Για να γίνουν όλα αυτά σωστά και να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα πρέπει να γίνει ένας καλός σχεδιασμός. Αυτό πρέπει να γίνει από τους έμπειρους αλλά και από τους ερασιτέχνες κηπουρούς.

Ο σχεδιασμός για πράσινη βεράντα ή ακόμα και για τον κήπο μας, περιλαμβάνει κάποια
βήματα.

Αυτά τα βήματα είναι τα εξής :

1. Ιδέα

Η ιδέα αποτελεί το πρώτο βήμα. Πρέπει δηλαδή να σκεφτούμε τη θέλουμε λαχανόκηπο, ανθόκηπο ή έναν συνδυασμό και των δύο. Αν επιλέξουμε λαχανόκηπο πρέπει να δούμε την εποχή και ποιες επιλογές φυτών έχουμε, η κάθε περίοδος έχει και τα δικά της οπωροκηπευτικά πχ τον Σεπτέμβριο δεν γίνετε να φυτέψουμε ντομάτες ή αγγουράκια. Αν όμως από την άλλη επιλέξουμε έναν ανθόκηπο τότε η επιλογές μας είναι περισσότερες μιας και υπάρχουν πολλά ανθοκομικά φυτά που ευδοκιμούν όλο το χρόνο.

2. Επιλέγουμε το χώρο

Έχοντας επιλέξει τα είδη που θα φυτέψουμε και τον χώρο στον οποίο θα τα τοποθετήσουμε τότε προχωράμε στα στήσιμο της γλάστρας ή του παρτεριού. Διαλέγουμε το υλικό (πήλινη – πλαστική) και το μέγεθος. Τοποθετούμε στην βάση της τρία δάχτυλα ελαφρόπετρα, στην συνέχεια γεμίζουμε φυτόχωμα και αφήνουμε μια παλάμη κενό από την οροφή της γλάστρας, έπειτα τοποθετούμε το φυτό ή το δέντρο που έχουμε επιλέξει και τέλος τοποθετούμε δασοκάλυψη όχι μέχρι πάνω αλλά να υπάρχει ένα κενό 2 δαχτύλων από την οροφή της γλάστρας. Για δασοκάλυψη μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε βότσαλα, κοχύλια, πριονίδια ή φλοιό πεύκου.

3. Προγραμματισμός

Κάνουμε έναν προγραμματισμό για το πότισμα και την συντήρηση των φυτών. είναι πολύ σημαντικό να το κάνουμε με πρόγραμμα και όχι μόνο όταν έχουμε ελεύθερο χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου