Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Τεχνικό Γραφείο Κηπουρικής - 6973024708 - Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική. Κων/νος Μησιάλης MSc Δασοπόνος - Κηποτέχνης.

Το Τεχνικό Γραφείο Κηπουρικής παρέχει μια σειρά υπηρεσιών για τον κήπο την βεράντα και την επιχείρηση. Το ειδικευμένο συνεργείο αν...

Φενκγ Σουι και φυτά

Τι είναι πράγματι πιο όμορφο από τα φρέσκα λουλούδια; Οι μυρωδιές και τα χρώματα διαμορφώνουν το χώρο μας και αλλάζουν τη διαμόρφωση του. 

Φενκγ Σουι

Η φιλοσοφία του φενγκ σουι προέρχεται από την Κίνα και αφορά την κινέζικη γεωμαντεία. Στις μέρες μας αφορά την τοποθέτηση αντικειμένων στο χώρο με τέτοιο τρόπο ώστε να πηγάζει μέσα από αυτά θετική ενέργεια. Σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει αέρας και νερό τα οποία αποτελούν τα σημαντικότερα στοιχεία ενός χώρου. Η αρχαία φιλοσοφία του "Τσι" αφορά την ενέργεια που προέρχεται από τα 5 στοιχεία "νερό, φωτιά, ξύλο, μέταλλο και γη" τα οποία αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Σύμφωνα με την Αρχαία Κινέζικη Ιατρική το "Τσι" ευθύνεται για τις δυσαρμονίες στον ανθρώπινο οργανισμό. 


Σύμφωνα με το φενκγ σουι ορίζονται οι ενέργειες των Γιν (θηλυκή-ήρεμη ενέργεια) και Γιανγκ (αρσενική-δυναμική ενέργεια) σε σχέση με τα 5 στοιχεία και τις 8 προσανατολιστικές κατευθύνσεις (Βόρεια, Βορειοανατολική, Ανατολική, Νοτιοανατολική, Νότια, Νοτιοδυτική, Δυτική, Βορειοδυτική).

1.Νερό

Το στοιχείο του νερού ταιριάζει με τις Βορινές κατευθύνσεις και ενισχύουμε την ευελιξία, το βάθος τον ύπνο και την δύναμη. Ταιριάζουν σε αυτή την κατηγορία ο Κισσός, η Ορχιδέα και οι Τουλίπες.

2. Ξύλο

Τα δέντρα ενισχύουν τη ζωή, την καριέρα, τη ζωτικότητα, τη δραστηριοποίηση και τις κοινωνικές σχέσεις. Ταιρίαζει στις Ανατολικές και Νοτιοανατολικές κατευθύνσεις.

3.Φωτιά

Θέλουμε με τη φωτιά να ενισχύσουμε τις νέες γνωριμίες, τη φήμη, τον ενθουσιασμό και τις κοινωνικές επιτυχίες. Το καλοκαίρι είναι η εποχή της φωτιάς και υποστηρίζεται από το κόκκινο χρώμα και από το μωβ. Υποστηρίζει το στοιχείο του Ξύλου, καταστρέφει όμως το μέταλλο και καταστρέφεται από το στοιχείο του νερού.

4.Χώμα

Το χώμα εκφράζει την οικογενειακή αρμονία, τη σταθερότητα, την ασφάλεια, την προσοχή και την άνεση. Το φθινόπωρο είναι η εποχή του χώματος. Τα χρώματα των φυτών ή των γλαστρών που ευνοούνται σ’ αυτό εδώ το στοιχείο είναι το κίτρινο και το καφέ. Τα υλικά που ταιριάζουν καλύτερα στο χώμα είναι ο πηλός, ο γύψος, τα κεραμικά, τα τούβλα, η πορσελάνη και η μαλακή πέτρα. Τα σχήματα των γλαστρών ή των λουλουδιών θα πρέπει να είναι χαμηλά, επίπεδα, παραλληλόγραμμα, φαρδιά ή κοντόχοντρα.

Τα φυτά που ταιριάζουν είναι για παράδειγμα κυκλάμινο, πανσές, ηλιοτρόπιο.

5.Μέταλλο

Η σημασία του Μετάλλου εφόσον θέλουμε να το ενισχύσουμε αφορά τον πλούτο, το εισόδημα, τον ρομαντισμό, την οργάνωση, την ικανοποίηση, την ακεραιότητα, την αξιοπρέπεια, την αρχηγία και το στυλ. Η δυτική και η βορειοδυτική κατεύθυνση ταιριάζουν σε αυτό το στοιχείο. Φυτά που μπορούμε να δούμε εδώ είναι το κρινάκι, η ντάλια, τα τριαντάφυλλα και τα κυκλάμινα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου