Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Τεχνικό Γραφείο Κηπουρικής - 6973024708 - Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική. Κων/νος Μησιάλης MSc Δασοπόνος - Κηποτέχνης.

Το Τεχνικό Γραφείο Κηπουρικής παρέχει μια σειρά υπηρεσιών για τον κήπο την βεράντα και την επιχείρηση. Το ειδικευμένο συνεργείο αν...

Λίπανση του Χλοοτάπητα

Η λίπανση του χλοοτάπητα είναι απαραίτητη για να έχει καλή εικόνα και υγεία. 

Η λίπανση γίνεται κυρίως με λίπασμα, μπορούμε όμως να χρησιμοποιήσουμε  και κομπόστ.

Για την αναλογία αλλά και για το είδος του λιπάσματος που θα χρειαστεί το χώμα για του εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως από την σύσταση του εδάφους, την εποχή και την ποικιλία του χλοοτάπητα. Για παράδειγμα,σε έναν κήπο 150 τετραγωνικών πρέπει να κάνουμε μια ανάλυση εδάφους από την οποία θα δούμε την σύσταση του χώματος, τι λείπει ώστε να το συμπληρώσουμε και να το δυναμώσουμε. Σε περίπτωση που έχουμε έλλειψη αζώτου το χόρτο κιτρινίζει και οι ρίζες αναπτύσσονται με αργούς ρυθμούς. Σε άλλη περίπτωση όταν βλέπουμε τα βλαστάρια λεπτά τότε υπάρχει έλλειψη φωσφόρου και όταν οι άκρες του φυλλώματος είναι καμένες τότε λείπει το κάλιο. 
Για έναν χλοοτάπητα εαν θέλουμε να τον διατηρήσουμε πράσινο μπορούμε να προτιμήσουμε λιπάσματα ταχείας δράσης. Τα λιπάσματα ταχείας περιέχουν πολύ άζωτο που τροφοδοτεί και πρασινίζει το φύλλωμα και επιπλέον αναπτύσσει τον βλαστό τους. Οι επαναλήψεις πρέπει να ανανεώνονται κάθε δυο μήνες τον χρόνο, ώστε να διατηρείται η δράση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου