Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Τεχνικό Γραφείο Κηπουρικής - 6973024708 - Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική. Κων/νος Μησιάλης MSc Δασοπόνος - Κηποτέχνης.

Το Τεχνικό Γραφείο Κηπουρικής παρέχει μια σειρά υπηρεσιών για τον κήπο την βεράντα και την επιχείρηση. Το ειδικευμένο συνεργείο αν...

Οικιακό Κομπόστ

Η κομποστοποίηση είναι ένας φυσικός τρόπος μετατροπής των οργανικών απορριμμάτων (φύλλα δέντρου ή φυτού, γρασίδι, φλούδες, υπολείμματα λαχανικών και φρούτων) σε ένα πλούσιο φυτόχωμα. Πάρα πολλοί άνθρωποι ακολουθούν σήμερα αυτή την πρακτική, γιατί εκτός από τη μείωση του όγκου των σκουπιδιών, έχει και οικονομικά οφέλη. Είναι πολύ εύκολο να φτιάξει κανείς οικιακό κομπόστ. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας μικρός χώρος για να ρίχνει τα οργανικά υπολείμματα.
Για να ξεκινήσουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα κιβώτιο για κομποστοποίηση, το οποίο μπορούμε να προμηθευτούμε από κάποιο κατάστημα με είδη κήπου ή να το φτιάξουμε μόνοι σας. Το δοχείο πρέπει να έχει αρκετά πλευρικά ανοίγματα, ώστε να επιτρέπει καλό αερισμό του υλικού. Στην συνέχεια τοποθετούμε μέσα τα πεσμένα φύλλα, τα κομμένα άνθη, το γκαζόν, διάφορα χορτάρια, φρούτα, λαχανικά, φλούδες, κατακάθια καφέ (φίλτρου), τσάι, χαρτοπετσέτες, ξεραμένα λουλούδια.
υπάρχουν όμως και μερικά πράγματα που δεν πρέπει να τα ρίξουμε μέσα στον κάδο, αυτά είναι τα ζωικά προϊόντα (κρέας, κόκαλα, ψ’αρια), άρρωστα φυτά, πάνες, μέταλλα, γυαλιά, πλαστικά, εφημερίδες, περιοδικά ή διάφορα χημικά.
Τέλος, ανακατεύουμε καλά τα υλικά μέσα στο δοχείο και βρέχουμε το μίγμα ομοιόμορφα. Σκοπός μας είναι να είναι υγρό. Αυτό το επαναλαμβάνουμε 1 – 2 φορές το μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου