Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Τεχνικό Γραφείο Κηπουρικής - 6973024708 - Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική. Κων/νος Μησιάλης MSc Δασοπόνος - Κηποτέχνης.

Το Τεχνικό Γραφείο Κηπουρικής παρέχει μια σειρά υπηρεσιών για τον κήπο την βεράντα και την επιχείρηση. Το ειδικευμένο συνεργείο αν...

Το Φασκόμηλο

Το φασκόμηλο είναι φυτό πολυετές και το ύψος του φτάνει μέχρι και τα 50 εκ. ο κορμός του είναι ξυλώδης στη βάση του και τρυφερά στις κορυφές. Τα φύλλα του είναι στενόμακρα μυτερά χνουδωτά και γκρίζα με πράσινα. Κάθε χειμώνα βγάζει καινούριους βλαστούς. Στο τέλος της άνοιξης βγαίνουν τα λουλούδια με ανοικτό χρώμα. Το φασκόμηλο προτιμά περιοχές με ήλιο.

Η καλύτερη εποχή φύτευσης της φασκομηλιάς στη βεράντα ή στην αυλή μας είναι το φθινόπωρο αλλά και η άνοιξη.

Το φασκόμηλο ανθίζει από τον μήνα Απρίλιο έως τον Ιούλιο, ανάλογα με το υψόμετρο που βρίσκεται η καλλιέργεια. Η διάρκεια ζωής του ανέρχεται στα 13-15 χρόνια όταν οι συνθήκες είναι κατάλληλες και γίνονται οι σωστές περιποιήσεις.
Η καλύτερη εποχή συλλογής είναι όταν το φυτό είναι λίγο πριν την άνθηση. Στις χαμηλές περιοχές η συλλογή αρχίζει από τον Απρίλιο ενώ στις ορεινές κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο

Η θεραπευτική δράση του φασκόμηλου είναι ότι παρεμποδίζει την εφίδρωση. Η δράση αυτή αρχίζει δύο ώρες μετά την πρόσληψη του τσαγιού και μπορεί να κρατήσει ορισμένες μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου