Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Τεχνικό Γραφείο Κηπουρικής - 6973024708 - Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική. Κων/νος Μησιάλης MSc Δασοπόνος - Κηποτέχνης.

Το Τεχνικό Γραφείο Κηπουρικής παρέχει μια σειρά υπηρεσιών για τον κήπο την βεράντα και την επιχείρηση. Το ειδικευμένο συνεργείο αν...

Πράσινη Στέγη

Η ιδέα φύτευσης της ταράτσας ώστε να λειτουργούν ως φυσικά φίλτρα και ως πνεύμονες πρασίνου μέσα στον αστικό ιστό, ξεκίνησε από την Γερμανία πριν από μερικές δεκαετίες και σήμερα κερδίζει συνεχώς έδαφος σε πολλές χώρες του κόσμου. Σε κάποιες πόλεις μάλιστα, οι πράσινες στέγες επιβάλλονται και από τη νομοθεσία. 
To κόστος κυμαίνεται από 100€ έως 200€, ποσό που ισοδυναμεί με μία μόνωση. Σε περίπτωση όμως που προτιμήσετε την μόνωση τότε θα χάσετε τα προνόμια που προσφέρει μια φυτεμένη ταράτσα. Οι πράσινες ταράτσες
προσφέρουν θερμομόνωση, υγρομόνωση και ηχομόνωση.

Το καλοκαιριού, μειώνεται η απορρόφηση της ηλιακής ακτινοβολίας από την στέγη με αποτέλεσμα την μείωση της διείσδυσης της θερμότητας από το εξωτερικό περιβάλλον προς το κτίριο. Σε ένα καλά μονωμένο κτίριο η χρήση του κλιματιστικού και του καλοριφέρ μειώνεται. Μελέτες έχουν δείξει ότι η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στους πρώτους ορόφους είναι της τάξης του 10-20% περίπου και από κει και πέρα κλιμακώνεται όσο ανεβαίνουν οι όροφοι, για να φτάσουμε το 35% περίπου στο τελευταίο όροφο.

Επίσης, η πράσινη ταράτσα συμβάλει στη βελτίωση της αισθητικής του κτηρίου, καθώς δημιουργεί έναν όμορφο χώρο αναψυχής στην στέγη. Έτσι προωθεί την αισθητική αναβάθμιση της κάθε γειτονιάς αλλά και ολόκληρης της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου