Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Τεχνικό Γραφείο Κηπουρικής - 6973024708 - Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική. Κων/νος Μησιάλης MSc Δασοπόνος - Κηποτέχνης.

Το Τεχνικό Γραφείο Κηπουρικής παρέχει μια σειρά υπηρεσιών για τον κήπο την βεράντα και την επιχείρηση. Το ειδικευμένο συνεργείο αν...

Κήπος και σκύλος

Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός κήπου που θα φιλοξενήσει έναν σκύλο είναι να σκεφτούμε σαν κυνικός. Αν ήταν ένα σκυλί, κάθε φυλή έχει μια διαφορετική προσωπικότητα και τις δικές της ανάγκες και απαιτήσεις πχ υπάρχουν κινητικά σκυλιά όπως ο Γερμανικός Ποιμενικός ή το Λαμπραντόρ και σκυλιά που δεν είναι τόσο ενεργητικά όπως τα Μπόξερ. Και στις δύο περιπτώσεις πρέπει να σκεφτούμε αν ο χώρος είναι επαρκείς και θα βάλουμε στον ίδιο χώρο λουλούδια, δέντρα ή οπωροκηπευτικά. Δεν μπορούμε μέσα σε έναν χώρο χωρίς σχεδιασμό να έχουμε πολλές απαιτήσεις. πχ δεν μπορούν να κάνουμε έναν λαχανόκηπο χωρίς περίφραξη μέσα σε αυλή που φιλοξενεί έναν σκύλο, είναι λογικό το κατοικίδιο να μην μπορεί να περιοριστεί κάπου αλλού με αποτέλεσμα να
χαλά τα φυτά μας συνεχώς άσχετα αν εμείς το φωνάζουμε ή τον τιμωρούμε. σε αυτή την περίπτωση πρέπει να σκεφτούμε ποια μέτρα θα πάρουμε όταν είναι η περίοδος που θα ιδρύσουμε έναν λαχανόκηπο. 
Άλλα πράγματα που πρέπει να σκεφτούμε ή να τα συνδυάσουμε σε μια υφιστάμενη κατάσταση. Πρέπει να τοποθετήσουμε έχουμε ομαλές πλάκες σε κακοτράχιλες επιφάνειες ή σε μέρη της αυλής που τα έχουμε παρατήσει, έτσι ο σκύλος θα εκμεταλεύεται όλη την επιφάνεια και θα αποφύγει κάθε πιθανή εκδορά που μπορεί να προκληθεί από μια ανωμαλία του εδάφους. 
Στην συνέχεια είναι καλό να τοποθετούμε κάτω απο δέντρα φλοιό κέδρου και όχι μικρά πριονίδια γιατί δεν θα προσκολλάται ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών. 
άλλο ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να κοιτάξουμε είναι η οριοθέτηση των συνόρων πχ περιφράζουμε τον χώρο που δεν θέλουμε να έχει πρόσβαση με αυτό τον τρόπο κρατάμε τον σκύλο μακριά από καλλιεργούμενες εκτάσεις.
Τέλος άν βάλουμε άνθη σε κήπο με σκύλο καλό είναι να τοποθετήσουμε φυτά με μαλακό κορμό και φύλλωμα ώστε να μην σπάνε όταν περνάει το κατοικίδιο μας από δίπλα τους και τα ακουμπάει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου