Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Τεχνικό Γραφείο Κηπουρικής - 6973024708 - Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική. Κων/νος Μησιάλης MSc Δασοπόνος - Κηποτέχνης.

Το Τεχνικό Γραφείο Κηπουρικής παρέχει μια σειρά υπηρεσιών για τον κήπο την βεράντα και την επιχείρηση. Το ειδικευμένο συνεργείο αν...

3 απλά βήματα για φυτεύσουμε δέντρα στην αυλή μας

Για να φυτεύσουμε δέντρα στην αυλή πρέπει να ακολουθήσουμε κάποιους βασικούς κανόνες:

1. Επιλογή κατάλληλου σημείου 
Πρέπει να υπάρχει αρκετός χώρος, ώστε να αναπτυχθεί το δέντρο. Για παράδειγμα, μπορεί η αυλή μας να είναι μικρή κι έτσι το δέντρο να μην μπορέσει να απλώσει σωστά τις ρίζες του για να
ψηλώσει.

2. Πρέπει να επιλέξουμε το κατάλληλο δέντρο
Ανάλογα με το μέρος που θα φυτεύσουμε πρέπει να επιλέξουμε και το κατάλληλο είδος δέντρου. Υπάρχουν, για παράδειγμα, δέντρα που έχουν απόλυτη ανάγκη το φως για να μεγαλώσουν, ενώ υπάρχουν άλλα που χρειάζονται σκιά. Επίσης το ίδιο το δέντρο θα πρέπει να περιέχει μεγάλες ποσότητες νερού, ώστε να μην παίρνει φωτιά εύκολα, όπως είναι τα πλατάνια και οι ευκάλυπτοι. Προτιμήστε δέντρα με μεγάλα φύλλα, γιατί έτσι θα κάνουν εντατική φωτοσύνθεση και θα παράγουν πολύ οξυγόνο για την περιοχή σας! 

Αφού επιλέξετε το κατάλληλο δέντρο, ήρθε η ώρα να το φυτέψετε: Αφαιρέστε χώμα ώστε να δημιουργηθεί ένας μικρός λάκκος (συνήθως πρέπει να έχει μισό μέτρο βάθος). Τοποθετήστε το φυτό με προσοχή και σκεπάστε το με χώμα μέχρι τη βάση του (να καλυφθούν δηλαδή οι ρίζες του).

Το έργο σας όμως δεν τελείωσε εδώ. Τα περισσότερα δέντρα έχουν ανάγκη από πότισμα τα πρώτα δύο ή τρία καλοκαίρια της ζωής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου