Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Τεχνικό Γραφείο Κηπουρικής - 6973024708 - Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική. Κων/νος Μησιάλης MSc Δασοπόνος - Κηποτέχνης.

Το Τεχνικό Γραφείο Κηπουρικής παρέχει μια σειρά υπηρεσιών για τον κήπο την βεράντα και την επιχείρηση. Το ειδικευμένο συνεργείο αν...

Δέντρα Κήπου

Τα δέντρα αποτελούν ανέκαθεν μία ξεχωριστή επιλογή στη διαμόρφωση ενός κήπου και η καλλιέργειά τους ειδικό τομέας στην κηποτεχνία. Οι επιλογές δέντρων είναι ουσιαστικά αναρίθμητες και εξαρτώνται από το τι επιθυμούμε εμείς να διαμορφώσουμε. Μπορούμε να επιλέξουμε δασικά είδη δέντρων με μεγάλη και μακροχρόνια ανάπτυξη, που μπορούν να μας δώσουν εντυπωσιακά αποτελέσματα. 

Τι πρέπει να προσέχουμε; 
Το σύνηθες για την φύτευση δέντρων στον κήπος μας είναι να αγοράσουμε από κάποιο φυτώριο ένα δενδρύλιο ηλικίας 2-3 χρόνων, και στη συνέχεια να το μεταφυτεύσουμε στη θέση που θέλουμε στον κήπο μας. Κατά την προμήθεια του δενδρύλίου πρέπει να προσέχουμε να είναι το φυτό μας σε καλή κατάσταση, ώριμο και καλά προσεγμένο, και να μην έχει κάποια ασθένεια. Το γεγονός ότι η καλλιέργεια των δέντρων είναι μακροχρόνια πρέπει να μας καθιστά ιδιαίτερα προσεκτικούς έτσι ώστε να μην έχουμε ανεπιθύμητα αποτελέσματα. 
Αξίζει να σημειώσουμε ότι είναι καλό να συνδυάζουμε φυλλοβόλα με αειθαλή δέντρα έτσι ώστε να έχουμε σκιά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και επαρκή ηλίαση του χαμηλού ορόφου. Οι αποστάσεις μεταξύ των δέντρων παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο και οφείλουν να είναι σωστά τοποθετημένα ώστε να μην έχουμε προβλήματα ανταγωνισμού. 

Τι δέντρα να επιλέξουμε; 
Το αποτέλεσμα που θέλουμε είναι ο βασικός παράγοντας στην επιλογή των ειδών. Μπορούμε να τοποθετήσουμε στον κήπο μας δέντρα με μεγάλη ανάπτυξη με σκοπό να πετύχουμε χώρους για σκιά. Τέτοια δέντρα είναι η ακακία, ο πλάτανος ή η καρυδιά. Δέντρα με μικρότερη ανάπτυξη όπως η ελιά, η πικροδάφνη ή η νερατζιά που μπορούν να δώσουν χρώμα και ποικιλιά στον κήπο μας. Επίσης μπορούμε να επιλέξουμε καρποφόρα δέντρα, όπως για παράδειγμα η πορτοκαλιά, η νερατζιά και η ροδιά, ανθοφόρα δέντρα ή τροπικά είδη και φοίνικες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου