Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Τεχνικό Γραφείο Κηπουρικής - 6973024708 - Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική. Κων/νος Μησιάλης MSc Δασοπόνος - Κηποτέχνης.

Το Τεχνικό Γραφείο Κηπουρικής παρέχει μια σειρά υπηρεσιών για τον κήπο την βεράντα και την επιχείρηση. Το ειδικευμένο συνεργείο αν...

Φυτά με άσπρα άνθη - Μυρτιά

Η Μυρτιά είναι θάμνος με ομοιόμορφη ανάπτυξη και το ύψος της φτάνει τα 2 μέτρα. Είναι αρωματικό φυτό με άσπρα άνθη. Παράγει αιθέριο έλαιο το γνωστό μυρτέλαιο και το ξύλο της χρησιμοποιείται στην ξυλουργική για την κατασκευή επίπλων ενώ τα κλαδιά της χρησιμεύουν στην καλαθοπλεκτική. 
Η Μυρτιά κλαδεύεται εύκολα και μπορούμε να φτιάξουμε διάφορα σχήματα. Έχει φύλλα μικρά, λογχοειδή και λεία, τα οποία όταν τριφτούν αναδύουν ένα πολύ ευχάριστο άρωμα. Ανθίζει τους καλοκαιρινούς μήνες βγάζοντας πολλά λευκά αρωματικά ανθάκια. Χρειάζεται
ηλιόλουστα σημεία με καθαρό αέρα και ζέστη το καλοκαίρι, ενώ μπορεί να ζήσει και μέχρι τους 5-8 βαθμούς Κελσίου τον Χειμώνα. Μπορεί να αντέξει και στην ημισκιά.
Ποτίζετε συχνά αλλά όχι με υπερβολή, σκοπός μας είναι να έχουμε επιθυμητά επίπεδα υγρασίας. Λιπάνετε τους καλοκαιρινούς μήνες  με μη ασβεστούχο λίπασμα μια φορά την βδομάδα και την άνοιξη αλλάξτε γλάστρα, αν είναι απαραίτητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου