Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Τεχνικό Γραφείο Κηπουρικής - 6973024708 - Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική. Κων/νος Μησιάλης MSc Δασοπόνος - Κηποτέχνης.

Το Τεχνικό Γραφείο Κηπουρικής παρέχει μια σειρά υπηρεσιών για τον κήπο την βεράντα και την επιχείρηση. Το ειδικευμένο συνεργείο αν...

Γαρδένια για τη βεράντα και τον κήπο


Η γαρδένια είναι θάμνος που φτάνει το 1,5 μέτρο ύψος, έχει πλούσιο φύλλωμα που αποτελείται από ωραία λογχοειδή λαμπερά πράσινα φύλλα και μεγάλα λευκά άνθη.
Είναι καλλωπιστικό φυτό και μαζί με την Καμέλια, την Ορτανσία και την Αζαλέα ανήκει στα οξύφυλλα φυτά. Το καλύτερο χώμα για τη γαρδένια είναι το καστανόχωμα.
Η γαρδένια είναι εξαιρετικά ευαίσθητο φυτό
. Το χειμώνα δεν αντέχει το ψύχος και θέλει προστασία. Η πιο καλή θερμοκρασία για το φυτό είναι 10°-14° C βαθμοί. Ο χώρος πρέπει να είναι απάνεμος, φωτεινός και να υπάρχει καλός αερισμός. Το καλοκαίρι δεν αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες και πρέπει να τοποθετείται σε σκιερό μέρος. Διατηρείται και σε μερική έκθεση στον ήλιο αρκεί να υπάρχει αρκετή υγρασία στην ατμόσφαιρα.

Τα φύλλα της πρέπει να ραντίζονται τακτικά και να ξεπλένονται από τις σκόνες νωρίς το πρωί ή το βράδυ. Πρέπει να ποτίζεται συχνότερα το καλοκαίρι και πολύ λίγο το χειμώνα. Η υπερβολική υγρασία μπορεί να βλάψει το φυτό. Καλό είναι να γίνεται λίπανση με κατάλληλο λίπασμα ενώ απαραίτητος είναι ο σίδηρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου