Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Τεχνικό Γραφείο Κηπουρικής - 6973024708 - Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική. Κων/νος Μησιάλης MSc Δασοπόνος - Κηποτέχνης.

Το Τεχνικό Γραφείο Κηπουρικής παρέχει μια σειρά υπηρεσιών για τον κήπο την βεράντα και την επιχείρηση. Το ειδικευμένο συνεργείο αν...

Κηπουρικές εργασίες την περίοδο του χειμώνα


Ο χειμώνας είναι η κατάλληλη εποχή για να ανανεώσουμε τις γλάστρες μας. Τώρα είναι η εποχή που θα πρέπει να αλλάξουμε θέση στα φυτά εσωτερικού χώρου, γιατί υπάρχει θέρμανση στο σπίτι γεγονός που καθιστά απαραίτητο την απομάκρυνση των γλαστρών από τις εστίες θέρμανσης όπως καλοριφέρ, σόμπες, τζάκι, κ.ά. και την τοποθέτησή τους κοντά σε παράθυρα για να έχουν φως.

Αρχικά θα πρέπει να περιορίσουμε σταδιακά το πότισμα. Δεν χρειάζεται να ποτίζουμε τα φυτά με την ίδια συχνότητα που ποτίζαμε το
καλοκαίρι.


Οδηγίες περιποίησης του κήπου:

1. Καλύψτε εάν υπάρχει βαρυχειμωνιά όσα φυτά είναι ευαίσθητα. Μεταφέρετε τα φυτά σε στεγασμένο χώρο. Εάν δεν έχετε λιπάνει τον κήπο σας, μπορείτε ακόμη να το κάνετε.

2. Αναμοχλεύστε τον κήπο σας για να βοηθήσετε το νερό της βροχής να απορροφηθεί καλύτερα.

3. Καθαρίστε τον κήπο σας από τα πεσμένα φύλλα και τα ξερά κλαδιά. Φυτέψτε θάμνους περιμετρικά του κήπου ώστε να δημιουργήσετε ένα φυσικό φυτοφράκτη.

4. Μεταφυτέψτε διάφορα λαχανικά όπως μαρούλια, λάχανα, κουνουπίδια, μπρόκολα κτλ. Επίσης μπορείτε να φυτέψετε φυτά φράουλας και αγκινάρας.

Οδηγίες προστασίας :

Προληπτικά μέτρα
  • Χρησιμοποιήστε κομπόστ στο έδαφος και στις γλάστρες. Το κομπόστ έχει την ιδιότητα να διατηρεί υψηλότερες θερμοκρασίες το χειμώνα και να βοηθάει τα φυτά να αναπτύξουν πιο πλούσιο ριζικό σύστημα.
  • Κάντε την σωστή επιλογή του χώρου για να φυτέψετε τα κατάλληλα φυτά. Πχ στις ζώνες του κήπου όπου ο άνεμος είναι δυνατός τοποθετούμε ανθεκτικά φυτά.
  • Να εξετάζεται τακτικά φυτά σας για τυχόν αρρώστιες ή προσβολές.
  • Κλαδέψτε σωστά
  • μειώστε το πότισμα. Ποτίζουμε τις πρωινές ώρες.

Επιτακτικά μέτρα

  • Μεταφέρετε σε εσωτερικούς χώρους τα ευαίσθητα φυτά κυρίως όταν οι θερμοκρασίες αρχίζουν να κατεβαίνουν επικίνδυνα. Τέτοια φυτά είναι όλοι οι κάκτοι, τα παχύφυτα, οι γαρδένιες, οι πόθοι, ο φίκος, ο κρότωνας, το φυλλόδενδρο κ.λπ.
  • Εάν είναι αναγκαίο καλύψτε τα φυτά σας για να τα προστατέψετε από το κρύο με νάιλον ή με ειδικά καλύμματα φυτών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου