Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Τεχνικό Γραφείο Κηπουρικής - 6973024708 - Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική. Κων/νος Μησιάλης MSc Δασοπόνος - Κηποτέχνης.

Το Τεχνικό Γραφείο Κηπουρικής παρέχει μια σειρά υπηρεσιών για τον κήπο την βεράντα και την επιχείρηση. Το ειδικευμένο συνεργείο αν...

Κηπουροί από μικρή ηλικία

Τα παιδιά μπορούν να ασχοληθούν με την κηπουρική από πολύ μικρή ηλικία. Είναι πολύ ευχάριστο να παρακολουθούν με ενδιαφέρον την ανάπτυξη του φυτού που έχουν σπείρει. Με αυτό τον τρόπο γίνονται δημιουργικά και ανεβαίνει η αυτοεκτίμησή τους καθώς βλέπουν να πετυχαίνει η προσπάθεια τους για την κηπουρική και έχουν ως επιβράβευση τα καλά αποτελέσματα. 
Αν και υπάρχουν πολλές καλλιέργειες κατάλληλες για τους νέους κηπουρούς, στο άρθρο θα παρουσιαστούν μόνο 4 φυτά που μπορούν να τα καλλιεργήσουν τα παιδιά μόνα
τους σε γλάστρες της βεράντας ή κάτω στην αυλή.

Ηλιοτρόπιο
Το ηλιοτρόπιο είναι φυτό που μεγαλώνει γρήγορα και καταλαμβάνει πολύ χώρο γι'αυτό προτείνεται να φυτευτούν ένα ή δύο φυτά από τα παιδιά ώστε να τα διαχειριστούν εύκολα. Τα ηλιοτρόπια θα βλαστήσουν σε 1 εβδομάδα και θα γίνουν δενδρύλλια μέσα σε 2 εβδομάδες, σε 8 εβδομάδες, τα μπουμπούκια θα αποκαλύπτουν. 

Μαρούλι
Μια γρήγορη και εύκολη καλλιέργεια για να δώσει στο παιδί γρήγορα αποτελέσματα.Το μαρούλι είναι είναι ένας καλός τρόπος για να κεντρίσει το ενδιαφέρον τω παιδιών για τις σαλάτες από μικρή ηλικία. Το μαρούλι όταν το φυτέψουμε χρειάζεται σκιά για κρατάει το έδαφος υγρό, ιδίως κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες. Οι σπόροι θα βλαστήσουν σε 7-10 ημέρες και η καλλιεργητική του περίοδος είναι 40-50 ημέρες. 

Ραπανάκια
Γρήγορα αποτελέσματα για τους νέους κηπουρός. Ραπανάκια βλασταίνουν σε 3-10 ημέρες, και έχουν μια πολύ σύντομη καλλιεργητική περίοδο 20-30 ημερών. Μπορούν να φυτευτούν στενά, 4-6 "χώρια. Φυτεύεται σε δροσερή περιοχή και ποτίζεται συχνά.

Ντοματίνια
Τα ντοματίνια είναι μια διασκεδαστική καλλιέργεια για τα παιδιά. Φυτεύονται τοποθεσίες με πολύ ήλιο και προτιμάται η χρήση δενδρυλλίων αντί για σπόρους για την φύτευση τους. Τοποθετήστε δύο ρίζες σε κοντινή απόσταση και δέστε τα φυτά με ένα σπάγκο πάνω σε ένα πάσσαλο. Προσθέστε στο έδαφος λίγο κομπόστ. Η καλλιεργητική περίοδος για τα ντοματίνια είναι 50-75 ημέρες. Ντοματίνια μπορεί επίσης να καλλιεργηθεί σε δοχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου