Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Τεχνικό Γραφείο Κηπουρικής - 6973024708 - Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική. Κων/νος Μησιάλης MSc Δασοπόνος - Κηποτέχνης.

Το Τεχνικό Γραφείο Κηπουρικής παρέχει μια σειρά υπηρεσιών για τον κήπο την βεράντα και την επιχείρηση. Το ειδικευμένο συνεργείο αν...

Καμέλια - Camellia φυτό για διακόσμηση εξωτερικών χώρων


Η Καμέλια χρησιμοποιείται κυρίως για καλλωπισμό εξωτερικών χώρων, είναι ένα αειθαλές δέντρο το οποίο κατάγεται από την Ιαπωνία. Είναι γνωστό και με το όνομα «Ρόδο της Ιαπωνίας». 
Η καμέλια έχει μεγάλα άνθη που μοιάζουν με τριαντάφυλλο και τα χρώματά της ποικίλουν από λευκό έως κόκκινο. Τα άνθη της έχουν την ιδιότητα να διατηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα πάνω στο φυτό. 
Οι καμέλιες χρειάζονται έδαφος με υγρασία και εμπλουτισμένο με οργανικά υλικά και υψηλά επίπεδα αζώτου. Είναι φυτό που αναπτύσσεται σε θερμά και υγρά κλίματα. Για την φροντίδας της πρέπει να προσέξουμε το κλάδεμα που γίνετε στο τέλος της ανθοφορίας και πριν την εμφάνιση των καινούριων ανθών. Κατά το κλάδεμα, αφαιρούμε τα ξερά κλαδιά που προεξέχουν και δίνουμε στο φυτό το σχήμα το οποίο θέλουμε. Τέλος, αραιώνουμε βλάστηση και βγάζουμε τα ζιζάνια για να υπάρχει καλύτερη κυκλοφορία του αέρα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου