Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Τεχνικό Γραφείο Κηπουρικής - 6973024708 - Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική. Κων/νος Μησιάλης MSc Δασοπόνος - Κηποτέχνης.

Το Τεχνικό Γραφείο Κηπουρικής παρέχει μια σειρά υπηρεσιών για τον κήπο την βεράντα και την επιχείρηση. Το ειδικευμένο συνεργείο αν...

Vondelpark στο Άμστερνταμ

Το Vondelpark είναι το μεγαλύτερο πάρκο του Άμστερνταμ, και σίγουρα το πιο διάσημο πάρκο στην Ολλανδία, το οποίο επισκέπτονται περίπου 10 εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο. Το Vondelpark βρίσκεται σε κεντρική τοποθετείται νότια της Leidseplein και κοντά στο Μουσείο Βαν Γκογκ .Το Vondelpark είναι αγαπημένη συνήθεια των κατοίκων της πόλης αλλά και των τουριστών καθώς κάθε μέρα το επισκέπτονται και πολλοί κατασκηνόνουν με την παρέα τους για κουβέντα ή για να διαβάσουν το βιβλίο τους ακόμα και για να γευματίσουν. 
Η ιστορία του Vondelpark ξεκινά το 1864 από μια ομάδα επιφανών πολιτών Άμστερνταμ σχηματίστηκε μια επιτροπή για να βρει ένα δημόσιο πάρκο. όταν εντόπισαν το χώρο έκαναν δωρεά τα χρήματα για να αγοραστούν τα 8 εκτάρια γης. Το σχεδιασμό του πάρκου τον ανέλαβε ο
αρχιτέκτονας Jan David Zocher. Ο Zocher εκπαιδεύτηκε ως αρχιτέκτονες στο Παρίσι και τη Ρώμη, Zochers χρησιμοποίησε την τέχνη της τεχνικής θέας σε λίμνες με με μικρά αναχώματα και σχεδίασε μονοπάτια για πεζοπορίες με σκοπό να δημιουργήσει μια ψευδέστιση φυσικής περιοχής. 
Το πάρκο άνοιξε στο κοινό το 1865 για ιππασία και βόλτες και το πρώτο του όνομα ήταν το Nieuwe Park. Το όνομα Vondelpark εγκρίθηκε το 1867, όταν ένα άγαλμα του ολλανδικού ποιητή Joost van den Vondel βρισκόταν μέσα στο πάρκο. Η επιτροπή έθεσε σύντομα χρήματα για να διευρύνει το πάρκο και από το 1877, έφτασε στο σημερινό χώρο εμβέλειας 45 εκταρίων. Εκείνη την εποχή, η περιοχή ήταν στην άκρη του Άμστερνταμ, από τότε έχει γίνει κεντρικό σημείο της πόλης, κοντά στην πλατεία Leidseplein και Museumplein. Το 1873, ο Zocher έχτισε σε ένα μικρό νησί στο πάρκο μια εξέδρα από σίδηρο, σήμερα αυτό το σημείο είναι γνωστό από τις δημοφιλείς μουσικές συναυλίες. 
Από το 1975 μέχρι πρόσφατα, στεγαζόταν το Μουσείο Κινηματογράφου το οποίο μετασχηματίστικε σε ένα μεγάλο σύγχρονο θεσμικό όργανο που ονομάζεται Ινστιτούτο Eye και μετακόμισε στο νέο κτίριο στη λίμνη IJ στο βόρειο τμήμα της πόλης. Το 2009, σημειόθηκε αριθμός ρεκόρ πικ-νικ στον κόσμο και αναγνωρήστικε από το βιβλίο από το Guinness Book of Records με 433 άτομα που συμμετέχουν.
Στο πάρκο υπάρχουν για σχεδόν 150 χρόνια πολλά πλατάνια, καστανιές, ολλανδικά κόκκινο καστανιές, Catalpas και διαφορετικές λογής δέντρα σημύδας. Πολυάριθμοι θάμνοι και τα διάφορα βότανα που ολοκληρώνουν το τοπίο του πάρκου. Vondelpark είναι επίσης το σπίτι για πολλά πουλιά - αγριόπαπιες, μπλε ερωδιοί και για πολλά άλλα μικρότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου