Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Τεχνικό Γραφείο Κηπουρικής - 6973024708 - Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική. Κων/νος Μησιάλης MSc Δασοπόνος - Κηποτέχνης.

Το Τεχνικό Γραφείο Κηπουρικής παρέχει μια σειρά υπηρεσιών για τον κήπο την βεράντα και την επιχείρηση. Το ειδικευμένο συνεργείο αν...

Ορχιδέα το γένος Φαλάινοψις

Η φαλαίνοψις είναι γνωστή ως ορχιδέα σκόρος. Είναι ένα γένος ορχιδέας που περιλαμβάνει περίπου 60 είδη. Η φαλαίνοψις και Phalaenopsis στην επιστημονική της ονομασία είναι μια από τις πλέον δημοφιλείς ορχιδέες στο εμπόριο χάρη στην ανάπτυξη πολλών τεχνητών υβριδίων.
Είναι εγγενές της νοτιοανατολική Ασία από το Ιμαλάια μέχρι στις Φιλιππίνες και τη βόρεια Αυστραλία. Η Νήσος Ορχιδέα (Orchid Island) της Ταϊβάν, έχει ονομασθεί από αυτό το γένος.
Τα είδη Phalaenopsis στις ψηλές θερμοκρασίες, ευδοκιμούν σε θερμοκρασίες από 20 έως 35 °C αλλά προσαρμόζονται πιο άνετα στις εύκρατες ζώνες με μέση θερμοκρασία τους 15 έως 30°C
ενώ το υπερβολικό πότισμα προκαλεί σάπισμα των ριζών. Ωστόσο, οι ορχιδέες φαλαίνοψις μπορούν να προσαρμοστούν σε χαμηλότερη υγρασία, η οποία βρίσκεται στις περισσότερες οικίες. Είναι επίσης, τυπικά πιο σκληραγωγημένες από άλλα είδη ορχιδεών γεγονός που τις καθιστά ιδιαιτέρως δημοφιλείς μεταξύ των καλλιεργητών ορχιδεών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου