Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Τεχνικό Γραφείο Κηπουρικής - 6973024708 - Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική. Κων/νος Μησιάλης MSc Δασοπόνος - Κηποτέχνης.

Το Τεχνικό Γραφείο Κηπουρικής παρέχει μια σειρά υπηρεσιών για τον κήπο την βεράντα και την επιχείρηση. Το ειδικευμένο συνεργείο αν...

Κόκκινο σκαθάρι

Το κόκκινο σκαθάρι είναι το έντομο που προσβάλλει τους φοίνικες. Η ζημιά που προκαλεί προέρχεται μέσω της σίτισης της προνύμφης από την καρδιά του δέντρου ή από έναν μαλακό και φρεσκοκομμένο κλαδί. Ένα ενήλικο θηλυκό σκαθάρι γεννά από 200 μέχρι 500 αυγά στη βάση των νεαρών φύλλων ή σε ανοικτές πληγές του δέντρου.  Η προνύμφη τρέφεται με τις μαλακές ίνες και τα μπουμπούκια του φοίνικα. Η τροφή εισέρχεται στο έντομο από την προβοσκίδα που είναι σαν βελόνα και διαρκεί περίπου ένα μήνα. Ο συνολικός κύκλος ζωής διαρκεί περίπου 7-10 εβδομάδες.
Η προσβολή του δέντρου από τα κόκκινα σκαθάρια μπορεί να οδηγήσει σε κιτρίνισμα και μαρασμό των φύλων, που μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο του. Τα συμπτώματα, όπως απώλεια κλαδιών ή της κεφαλής του φοίνικα είναι συνήθως ορατά μόνο μετά από πολύ. Μέχρι τη στιγμή που παρατηρούνται αυτά τα εξωτερικά συμπτώματα, η ζημιά είναι συνήθως αρκετή για να σκοτώσει το δέντρο. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου