Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Τεχνικό Γραφείο Κηπουρικής - 6973024708 - Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική. Κων/νος Μησιάλης MSc Δασοπόνος - Κηποτέχνης.

Το Τεχνικό Γραφείο Κηπουρικής παρέχει μια σειρά υπηρεσιών για τον κήπο την βεράντα και την επιχείρηση. Το ειδικευμένο συνεργείο αν...

Φυτεύουμε τριανταφυλλιές με το σωστό τρόπο

Έχοντας επιλέξει το είδος αλλά και το χρώμα της τριανταφυλλιάς που επιθυμούμε, το επόμενο βήμα είναι η τοποθέτηση της στην αυλή μας.
Για την επιτυχή φύτευση της τριανταφυλλιάς πρέπει να ακολουθήσουμε τρία βήματα για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα και τριανταφυλλιές γεμάτες άνθη.

Πρώτο βήμα. Επιλογή της θέσης
Σε αυτό το στάδιο πρέπει να επιλέξουμε μια θέση που να έχει μεγάλη διάρκεια ηλιοφάνειας. Οι τριανταφυλλιές χρειάζονται πολύ ήλιο καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας και γι'αυτό είναι σημαντικό να μην αναπτυχθούν κοντά της άλλα
φυτά που θα της κάνουν σκιά. Επίσης, είναι επιθυμητό στο σημείο που θα τη φυτέψουμε να υπήρχαν άλλα φυτά για πολύ καιρό.

Δεύτερο βήμα. Αποστάσεις μεταξύ των φυτών 
Αν έχουμε σκοπό να φυτέψουμε πολλές τριανταφυλλιές τότε πρέπει να κρατήσουμε αποστάσεις μεταξύ των φυτών. Πχ σε πρόσοψη της αυλής αν θέλουμε να κάνουμε ένα φυτοφράχτη από τριανταφυλλιές τότε το κάθε φυτό πρέπει να έχει μια απόσταση 80 cm με 1 m. Σε άλλη περίπτωση αν θέλουμε να φυτέψουμε τριανταφυλλιές στο μέσω της αυλής τότε θα πρέπει να τις φυτέψουμε σε νησίδες των 3 φυτών και να είναι ίδιας ποικιλίας.

Τρίτο βήμα. Φύτεμα και πότισμα. 
Για να φυτέψουμε σωστά την τριανταφυλλιά πρέπει να ανοίξουμε ένα λάκκο 40 ενός 50 cm αν για δενδρώδεις και αναρριχητικές τριανταφυλλιές και 20 εώς 30 cm λάκκο για τις νάνες τριανταφυλλιές και τοποθετούμε στο πάτο του κοπριά ή τύρφη. Στη συνέχεια αναμοχλέυουμε κοπριά στο χώμα που έχουμε βγάλει ώστε να γίνει ένα μείγμα και προσθέτουμε τη ρίζα μέσα στο λάκκο μαζί με το μείγμα χώματος και τη ρίζα του φυτού.
Τέλος, ποτίζουμε επαρκώς το φυτό ενώ πρώτα έχουμε δημιουργήσει ένα βαθύ δακτύλιο με ακτίνα 40 - 45 cm γύρω από τη ρίζα του φυτού με βάθος τουλάχιστον 3 με 5 cm.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου