Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Τεχνικό Γραφείο Κηπουρικής - 6973024708 - Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική. Κων/νος Μησιάλης MSc Δασοπόνος - Κηποτέχνης.

Το Τεχνικό Γραφείο Κηπουρικής παρέχει μια σειρά υπηρεσιών για τον κήπο την βεράντα και την επιχείρηση. Το ειδικευμένο συνεργείο αν...

Σκωρίαση

Η σκωρίαση είναι ασθένεια που εμφανίζεται συχνά στη χώρα μας και προσβάλει μεγάλο αριθμό φυτών όπως τα πυρηνόκαρπα, μηλοειδή, κηπευτικά, σιτηρά. Στα δένδρα προσβάλλει κυρίως τα φύλλα και τους κάρπους και πιο σπάνια τους βλαστούς ενώ στα κηπευτικά προσβάλλει τόσο τα φύλλα τους όσο και τα στελέχη τους. Έτσι, στα δένδρα η σκωρίαση προκαλεί φυλλόπτωση και
κηλίδωση των καρπών. Τις περισσότερες φορές δηλώνει την παρουσία της με την εμφάνιση στην αρχή κίτρινων, ερυθροκάστανων ή πορτοκαλοκίτρινων και στη συνέχεια καφέ κηλίδων ή στιγμάτων.
Η ασθένεια μεταδίδεται με σπόρια τα οποία μεταφέρονται από φυτό σε φυτό με τον αέρα ή
δονήσεις. Η υγρασία και το νερό ευνοούν την ασθένεια. Για να προστατευτεί η καλλιέργεια πρέπει να τοποθετείται παράλληλα με τους ανέμους. Επίσης πρέπει τα ήδη προσβεβλημένα φυτά να απομακρύνονται και να καίγονται. Μετά την συγκομιδή μπορούν να γίνου προληπτικοί ψεκασμοί κάθε 10 – 15 μέρες με μυκητοκτόνα. 
Το φθινόπωρο απομακρύνεται και καίγεται και το υπέργειο τμήμα του φυτού. Μετά από αυτό το στάδιο η προστασία της καλλιέργειας ολοκληρώνεται με τον ψεκασμό του εδάφους με DNOC (δινιτροορθοκρεζόλη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου